Mali grad

Sporočila za javnost

14.04.2018
S 13. Maistrovim pohodom sklenili letošnji praznik Občine Kamnik
Dopoldan smo s tradicionalnim 13. Maistrovim pohodom sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik. Zbrane je ob tej priložnosti v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar. Prireditve v sklopu praznika naše lokalne skupnosti so se namreč odvijale od sredine meseca marca do sredine meseca aprila. V vsem tem času smo se na številnih mestih spominjali dediščine kamniškega rojaka, generala, osvoboditelja in pesnika Rudolfa Maistra. S ponosom smo opominjali na to, da se Kamnik imenuje Maistrovo mesto.

28.03.2018
Župan Marjan Šarec ob prazniku Občine Kamnik: »Domovina ni samoumevna, ampak so mnogi zanjo tudi veliko in preveč žrtvovali, da bi jo danes jemali zlahka in na trenutke popolnoma brezbrižno.«
S slovesnostmi ob prazniku Občine Kamnik smo se danes, na predvečer rojstva našega rojaka, častnega občana, pesnika, predvsem pa borca za severno mejo poklonili njemu, enemu in edinemu Rudolfu Maistru - Vojanovu. Najprej je na Šutni, v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, župan Občine Kamnik Marjan Šarec odprl nove, pritlične prostore in novo občasno razstavo. Spoštovanje našemu generalu je nato s številnimi gosti izkazal s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra, kjer je občanke in občane nagovoril poveljnik 1. brigade Slovenske vojske, polkovnik Robert Glavaš. Sklepno dejanje pa je bila osrednja slovesnost v Domu kulture Kamnik, kjer je bilo podeljenih šestih priznanj Občine Kamnik in županovo posebno priznanje.