Mali grad

Sporočila za javnost

26.04.2017
Predstavnik Slovenske vojske Iztok Racman ob dnevu upora proti okupatorju: »Danes praznujemo življenjske zgodbe vseh velikih ljudi, ki so se uprli... in uprli so se za nas.«
Pred jutrišnjim dnevom upora proti okupatorju se je popoldan v Parku Evropa, pri Plečnikovi železniški postaji, odvijala slovesnost, katere sta se poleg župana Marjana Šarca udeležila tudi podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar. Letošnji slavnostni govornik je bil glavni podčastnik 1. brigade Slovenske vojske, praporščak Iztok Racman.

08.04.2017
Sklenili smo niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik
Dopoldan smo se s tradicionalnim 12. Maistrovim pohodom poklonili izjemni osebnosti in pogumu generala Rudolfa Maistra - Vojanova. Pohodnice in pohodnike je pri Maistrovem spomeniku na Trgu talcev v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar. Slednji pa je nato zbrane pozdravil še ob dnevu odprtih vrat Svetovalne pisarne za starejše ter obeležitvi Dneva za spremembe in tako smo sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik.

07.04.2017
Krajanke in krajani Laz in Malega Hriba varno stopajo pa novem pločniku
Popoldan je podžupan Matej Slapar v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Tuhinj Dejanom Bajdetom in poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom s simboličnim prerezom traku odprl del pločnika Laze–Mali Hrib.

06.04.2017
Krajanke in krajani Tunjic in Tunjiške Mlake bogatejši za prenovljeno cesto in kanalizacijsko omrežje
Župan Marjan Šarec je popoldan skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Matjažem Sedušakom s simboličnim prerezom traku odprl prenovljeno cesto in kanalizacijsko omrežje v Tunjicah.

03.04.2017
Odprtje krožišča, dela rekreacijske poti in vodovoda v Volčjem Potoku
Popoldan je podžupan Igor Žavbi v imenu Občine Kamnik skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Francem Sršenom s simboličnim prerezom traku odprl krožišče, del rekreacijske poti in vodovoda v Volčjem Potoku.

29.03.2017
Župan Marjan Šarec ob prazniku Občine Kamnik: »Ni pogumen tisti, ki ne čuti strahu, pogumen je tisti, ki se s strahom spopade, ga obvlada in stori, kar se od njega pričakuje.«
Z današnjimi slovesnostmi ob prazniku Občine Kamnik smo se poklonili rojaku, častnemu občanu, pesniku, predvsem pa borcu za severno mejo Rudolfu Maistru – Vojanovu. Spoštovanje in ponos smo izkazali s položitvijo venca v preddverju občinske stavbe, s proslavo s položitvijo vencev k spomeniku Rudolfa Maistra, kjer je Kamničanke in Kamničane nagovorila ministrica za obrambo gospa Andreja Katič in z osrednjo slovesnostjo v Domu kulture Kamnik s podelitvijo šestih priznanj Občine Kamnik.

27.03.2017
Krajevni skupnosti Kamnik - center in Perovo povezani s saniranimi zidovi in brežino reke Kamniške Bistrice
Župan Marjan Šarec je dopoldan s simboličnim prerezom traku skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik - center Ivanko Učakar na parkirišču pri Športni dvorani Kamnik odprl del saniranih zidov in brežine reke Kamniške Bistrice.

24.03.2017
Ugasnite luči - Ura za Zemljo tudi v občini Kamnik
Tudi Občini Kamnik je mar za podnebne spremembe, ki seveda vplivajo na življenje naših občank in občanov, zato smo letos pristopili k projektu »Ura za Zemljo«. Luči za naš planet, luč za občino Kamnik, bomo ugasnili v soboto, 25. marca 2017, od 20.30 do 21.30.

17.03.2017
Krajanke in krajani Tuhinjske doline bogatejši za 11 kilometrov novega primarnega kanalizacijskega voda in obnovljeno cesto skozi vas Šmartno v Tuhinju
Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Šmartno v Tuhinju Primožem Malijem s simboličnim prerezom traku odprl obnovljeno cesto skozi vas Šmartno v Tuhinju in kanalizacijsko omrežje.